Manfaat Ekstrak Bawang Putih

Bawang putih sugih ing senyawa sing ngandhut belerang, sing wis dituduhake nuduhake sifat-sifat sing ningkatake kesehatan lan nyegah penyakit ing sawetara studi in vitro lan in vivo. Ekstrak bawang putih Iki kalebu efek antioksidan, anti-inflamasi, lan nyuda lipid, minangka uga aktivitas antivirus lan antineoplastik.Uga wis ditampilake kanggo ngedhunake tekanan getih lan tingkat kolesterol.

Allicin, ajoene, lan thiocyanates wis ditampilake kanggo nyandhet sintesis faktor virulensi ing loro bakteri gram-positif (ekstrak S.bawang putih epidermidis) lan bakteri gram-negatif (P. aeruginosa PAO1).Kajaba iku, ekstrak bawang putih ditemokake kanggo nyegah pembentukan biofilm lan ketaatan ing galur S. epidermidis lan nyuda virulensi bakteri ing galur P. aeruginosa PAO1 kanthi ngalangi sistem quorum sensing (QS) sing ngontrol faktor virulensi kasebut.

Panaliten nuduhake yen suplemen saben dina saka ekstrak bawang putih tuwa (AGE) bisa mbantu ngedhunake tingkat kolesterol, utamane ing wong sing keluwihan utawa ngalami diabetes.Ekstrak bawang putih Ing sawijining panaliten, wong sing njupuk AGE sajrone 6 minggu ngalami penurunan tingkat trigliserida lan nambah tingkat kolesterol HDL.AGE uga nyuda lesi aterosklerotik ing arteri pasien aterosklerosis, miturut studi 2004 sing diterbitake ing Journal of Nutritional Biochemistry.

Senyawa organosulfur ing AGE bisa nyegah virus mlebu ing sel lan replikasi, miturut review 2020 sing diterbitake ing Trends in Food Science & Technology. Ekstrak bawang putih Nyatane, para peneliti nemokake manawa suplemen AGE bisa nyegah selesma lan flu kanthi nambah sistem kekebalan awak. .

Ing kasus kanker, riset wis nuduhake yen allyl sulfide lan diallyl disulfuride (DADS) ing AGE bisa nyandhet wutah tumor lan nyuda angiogenesis, proses tumor invasif ngembangake pembuluh getih anyar kanggo bahan bakar wutah sing cepet. Ekstrak bawang putih DADS uga wis wis ditampilake kanggo ngindhuksi enzim detoksifikasi Tahap II ing sel kanker payudara.

Manfaat kesehatan liyane saka AGE yaiku kemampuan kanggo ningkatake resistensi stres oksidatif sel ati manungsa, miturut studi 2014 sing diterbitake ing jurnal "Nutrients."Kajaba iku, wis kabukten bisa nyegah akumulasi lemak lan nambah fungsi mitokondria ati.

Pungkasan, AGE wis ditampilake kanggo ningkatake kinerja atletik ing manungsa kanthi nambah jumlah energi sing diprodhuksi dening awak.Iki digayuh kanthi nyuda ekspresi gen sing ngatur sintesis asam lemak lan ningkatake thermogenesis, sing pungkasane nyebabake kapasitas olahraga sing luwih gedhe.

Sulforaphane lan allyl isothiocyanates ing AGE uga dipercaya bisa nglindhungi osteoarthritis kanthi nyuda kerusakan balung.Iki amarga sulforaphane lan LYS ngalangi enzim glukosidase, sing tanggung jawab kanggo ngrusak jaringan ikat.Iki, kanthi mangkono, nyuda pangembangan bahan kimia inflamasi sing nyebabake rasa nyeri lan kaku ing sendi.Kajaba iku, LYS uga bisa mbantu nguatake balung kanthi ningkatake produksi kolagen lan nyegah rusake struktur balung.Pungkasan, LYS uga bisa ningkatake aliran getih menyang sendi.Iki penting kanggo nyegah utawa nundha wiwitan osteoarthritis.Iki amarga osteoarthritis ditondoi dening tambah inflammation saka joints.Iki amarga zat inflamasi kaya sitokin lan prostaglandin bisa ngganggu fungsi sendi normal.


Wektu kirim: Apr-08-2024