Keunggulan Ekstrak Bawang Putih

Bawang bodas beunghar ku sanyawa anu ngandung walirang, anu parantos nunjukkeun nunjukkeun sipat promosi kaséhatan sareng nyegah panyakit dina sababaraha studi in vitro sareng in vivo. Ekstrak bawang bodas Sipat ieu kalebet épék antioksidan, anti radang, sareng nurunkeun lipid, sapertos. ogé kagiatan antiviral sareng antineoplastik.Éta ogé parantos ditingalikeun pikeun nurunkeun tekanan darah sareng tingkat koléstérol.

Allicin, ajoene, sarta thiocyanates geus ditémbongkeun ka ngahambat sintésis faktor virulensi duanana baktéri gram-positip (ekstrak S. bawang bodas epidermidis) jeung baktéri gram-négatip (P. aeruginosa PAO1).Sajaba ti éta, ekstrak bawang bodas kapanggih pikeun nyegah formasi biofilm jeung adherence dina S. epidermidis galur jeung ngurangan virulence baktéri dina galur P. aeruginosa PAO1 ku blocking sistem quorum sensing (QS) nu ngatur faktor virulence ieu.

Panaliti nunjukkeun yén suplement harian tina ekstrak bawang bodas umur (AGE) tiasa ngabantosan nurunkeun kadar kolesterol, khususna pikeun jalma anu kaleuwihan beurat atanapi ngagaduhan diabetes. ekstrak bawang bodas Dina hiji panilitian, jalma anu nyandak AGE salami 6 minggu ngalaman panurunan dina tingkat trigliserida sareng ningkat tingkat kolesterol HDL.AGE ogé ngirangan lesi atherosclerotic dina arteri pasien sareng aterosklerosis, dumasar kana panilitian 2004 anu diterbitkeun dina Journal of Nutritional Biochemistry.

Sanyawa organosulfur dina AGE tiasa nyegah virus asup kana sél urang sareng réplikasi, dumasar kana ulasan 2020 anu diterbitkeun dina Trends in Food Science & Technology. ekstrak bawang bodas Nyatana, para panalungtik mendakan yén suplemén AGE tiasa nyegah pilek sareng flu ku cara ningkatkeun sistem imun urang. .

Dina kasus kanker, panilitian nunjukkeun yén allyl sulfide sareng diallyl disulfuride (DADS) dina AGE tiasa ngahambat pertumbuhan tumor sareng ngahambat angiogenesis, prosés dimana tumor invasif ngembangkeun pembuluh darah anyar pikeun ngabeuleum pertumbuhan gancangna. Ekstrak bawang bodas ogé ngagaduhan DADS. geus ditémbongkeun pikeun ngainduksi énzim detoksifikasi Fase II dina sél kanker payudara.

Kauntungan kaséhatan anu sanés tina AGE nyaéta kamampuan pikeun ningkatkeun résistansi setrés oksidatif sél ati manusa, dumasar kana panilitian 2014 anu diterbitkeun dina jurnal "Nutrients".Salaku tambahan, éta parantos kabuktian nyegah akumulasi lemak sareng ningkatkeun fungsi mitokondria ati.

Tungtungna, AGE geus ditémbongkeun pikeun ngaronjatkeun kinerja athletic di manusa ku cara ningkatkeun jumlah énergi awak urang ngahasilkeun.Ieu kahontal ku cara ngurangan ekspresi gén nu ngatur sintésis asam lemak jeung enhancing thermogenesis, nu pamustunganana ngabalukarkeun kapasitas latihan gede.

Sulforaphane sareng allyl isothiocyanates dina AGE ogé dipercaya ngajaga ngalawan osteoarthritis ku cara ngirangan ngarecahna tulang.Ieu kusabab sulforaphane sareng LYS meungpeuk énzim glukosidase, anu tanggung jawab pikeun ngarecah jaringan konéktif.Ieu, kahareupna ngirangan pangembangan bahan kimia radang anu nyababkeun nyeri sareng kaku dina sendi.Sajaba ti éta, LYS ogé bisa mantuan pikeun nguatkeun tulang ku promosi produksi kolagén jeung nyegah deterioration tina struktur tulang.Anu pamungkas, LYS ogé tiasa ningkatkeun aliran getih kana sendi.Ieu penting pikeun nyegah atanapi ngalambatkeun awal osteoarthritis.Ieu kusabab osteoarthritis dicirikeun ku peradangan ngaronjat tina sendi.Ieu kusabab zat radang sapertos sitokin sareng prostaglandin tiasa ngaganggu fungsi gabungan normal.


waktos pos: Apr-08-2024