O le 100 piliona-maualuga maketi moe o loʻo faʻasolo nei i luga. Faʻafefea e le Nigella Sativa otoʻoto ona faʻamalosia?

Nigella o se vao faʻaletausaga o le ituaiga Nigella o le aiga Ranuncualceac. O le mea masani, o le mea matou te taʻua o Nigella e aofia ai ituaiga e 3 o Nigella, e taʻua o Nigella Glandulifera Freyn, E taʻua foi o le glandular hair black grass), Nigella Sativa (e taʻua foi o le black black grass) ma le black black (Nigella Damascena) [1]. E mafai e le Blackgrass ona tupu i le 1-2 futu (30-60 cm) le maualuga, o ona laulaʻau e lanumeamata lanumeamata ma lanumoana, o ona fugalaʻau e paʻepaʻe pe lanumoana, ma o ona fua e liʻo lapisi lapisi.

O le mutia fatu a le Blac e maua i Initia, Pakistan, Aikupito, ma Central Asia pei o Central Asia. E masani lava blackgrass.

Nigrum sphaerocarpa o loʻo totoina i Saina e masani ona tufatufaina i Turpan ma Hami, Xinjiang, ma o ona fatu e masani ona faʻaaogaina i Xinjiang Uygur. O le gagana Uyghur e taʻua o le Si Yadan, Si Ya o lona uiga o le uliuli, o le Dan o lona uiga o le fatu, o loʻo i ai ni aʻafiaga o diuresis, o le faʻagaoioia o le toto ma le faʻamamaina o le tino, o le fafagaina o fatugaʻo ma le faiʻai, ma le pasiina o le susu i le taimi o le masina [2].

O vao uliuli o loʻo taʻua i lenei tusitusiga e tele lava o vao uliuli.

O vao uliuli o loʻo taʻua i lenei tusitusiga e tele lava o vao uliuli.

O le Nigella sativa o se mea e ono masani ai le tofo, masani ona taʻua o le kumina uliuli ma fatu uli, ma e maualuga lona tau i vailaʻau. E maua i Arapi, Unani ma Ayurvedic vailaʻau faiga Long history of use.

Avea le Sasaʻe Tutotonu o se faʻataʻitaʻiga, uliuli mutia e sili ona lauiloa i le lotoifale. O le talaʻaga o le uliuli mutia mafai ona maua i tua i le vaitaimi o Muhammad. Na taʻua e le perofeta Isalama, o le mutia uliuli e mafai ona faʻamaloloina le tele o faʻamaʻi seʻi vagana le oti.

1.Black mutia fatu, maoaʻe fatu
Uliuli mutia fatu na faʻaaogaina i culinary ma fomaʻi talosaga mo le sili atu 3,000 tausaga, ma o loʻo taʻua i le tele o tapuaiga ma anamua aganuu.

I Aikupito anamua, o le suauʻu na aumai mai fatu o le vao uliuli na fai ma vailaʻau taua. O fatu lanu uliuli o loʻo i ai suauʻu taua, e tele lava i le linoleic acid, oleic acid, ma le palmitic acid, faʻapea foi ma vitamini, amino acid, ma vaega o loʻo maua mai ai. E maualuga a latou meaʻai ma meaʻai e aoga.

I se faʻaopopoga, uliuli mutia fatu o loʻo i ai foi compound e pei o thyrone ma thymol, e i ai le maualuga vailaʻau taua.

O le mutia uliuli e le gata e umi lona faʻaogaina o talaʻaga, ae o loʻo i ai foi le malosi faʻamaumauga lagolago i tulaga o soifua maloloina aʻafiaga.

I le taimi nei, ua 1,474 suʻesuʻega i luga o le Blackgrass i luga o le Pubmed. Talu ai nei suʻesuʻega faʻaalia ai o thyraquinone, o se aoga galue elemeni aofia ai i blackgrass fatu suauʻu, ei ai antioxidant ma aneti-afaina aafiaga, mafai puipuia le ate ma puipuia kanesa.

I le taimi lava e tasi, o suʻesuʻega o meaola na faia e Boskabady MH ma isi na faʻamaonia foi o le upu o le Nigella sphaeroides fatu e i ai sona aoga tele i le lipopolysaccharide-induced pneumonia ma le oxidative stress [3]. I se faʻaopopoga, faʻavae i luga o le aneti-oxidant ma afaina ai meatotino o laʻau lanu uliuli fatu, o le ai ai nisi faʻaoga ono mafai ona faʻatalitali e atiaʻe i le lumanaʻi.

2. O fatu uli e fesoasoani i le faʻamamaina o le mafatiaga ma le moe
A o faʻasolosolo pea le saoasaoa o le olaga ma le faiga o galuega, e fetaiaʻi tagata ma le tele o faʻatonuga i o latou olaga i aso uma, e iʻu ai i le faifai pea o le lelava, e afaina ai le soifua maloloina o tagata ma le soifua manuia lautele.

E tusa ai ma le au atamamai, tusa ma le 10% o le faitau aofai o tagata o le lalolagi e ono maua le lelava poʻo le faifai pea lelava i sina taimi. Faʻailoa e le National Institutes of Health (NIH), tasi i le lima tagata Amerika o loʻo feagai ma le ova o le lelava e faʻalavelave i le lelei o latou olaga i aso uma (QoL).

O le le lava o le moe o se tasi o mafuaʻaga autu o le lelava. O le le lava o le moe ma le masani ai le lelava mafai mafua ai faʻanoanoaga.

Ibn Sina (980-1037) na taua i lana tusi faʻafomaʻi "O le Canon o Faʻafomaʻi" e mafai e fatu fatu uli ona faʻaosofia le malosi o le tino ma fesoasoani i tagata e toe faʻaleleia mai le lelava ma le faʻanoanoa [4] O lenei malosiaga e faʻateleina ai le soifua maloloina atoa e aofia ai le tino ma le mafaufau.

O louroquinone o loʻo i totonu o le suauʻu fatu uli e mafai ona puipuia le faʻanoanoa. E mafai foi e le suauʻu fatu uli ona faʻateleina le maualuga o le serotonin (o le neurotransmitter, o se natura faʻamautuina lagona) i le faiʻai. Faʻaititia le popole ma faʻateleina ai le mafaufau malosi ma lagona tulaga.

I le faʻamamaina o le moe, uliuli mutia fatu foi i ai sili sili faʻaoga gafatia. O suʻesuʻega umi na maua ai ole maua masani ole suauʻu fatu lanu uliuli e mafai ona fesoasoani e aveese le moe, maua se moe lelei ma faʻamaeʻa le moe moe.

O le mafai gaioiga mo le aʻafiaga o le uliuli fatu suauʻu i luga o le moe ono mafua mai i lona agavaʻa e faʻaleleia le agavaʻa o le acetylcholine i le faiʻai i le taimi o le moe taamilosaga, pei o iʻuga suʻesuʻega faʻailoa mai o le acetylcholine maualuga faʻateleina i le taimi o le moe [5].

3. BlaQmaxTM, o se lanu uliuli fatu fatu, faʻatauaina i luga o le mamafa faʻamalosi ma moe maketi
Inisiua aoga tofoina Akay NaturalIngredients ua faʻalauiloaina pateni NigellaSativa moe fesoasoani fesoasoani. O lenei thyme quinone-rich black seed oil ua apalai mo le US pateni ma o le a faʻatau atu i lalo o le faʻailoga BlaQmax TM.

I le taimi nei, o le oloa e tele lava i suavai ma pauta fomu, ma ua faʻamaonia foi i le Iunaite Setete mo le togafitia o le popole, popole ma le moe faʻafitauli, aunoa ma le leaga afaina ai manatua.

I se faʻaopopoga, o le oloa faʻaaogaina le pateni supa faʻatekinolosi distillation e aveʻese mai le tulaga ese constituents o uliuli fatu suauʻu nafa mo le gaosia moe-faʻaosofia aafiaga.

E tusa ai ma le faiga o gaioiga a le oloa, na taʻua e le ofisa o le kamupani, o le BlaQmax TM e fesoasoani e faaleleia le moe ma aveese le popole e ala i le faia o le hypothalamus-pituitary-adrenal (HPA) axis, lea e taua tele mo le moe taamilosaga ma le circadian rhythm. I le taimi lava e tasi, e mafai foʻi ona faʻatonutonu ia mea e fesoʻotaʻi i le cortisol, ma e maua ai ni faʻatonuga, e iʻu lava ina faʻaititia ai le tulaga o le cortisol ma lelei ai le moe o tagata.

O se pailate suʻesuʻega i Initia na maua ai ni faʻaleleia i uma uma taimi moe ma le moe loloto taimi i mataupu aveina BlaQmax TM. E tusa ma le 15 mataupu na faʻafaigaluegaina mo lenei suʻesuʻega. Latou te aveina se pulupulu malulu o loʻo iai le 200 mg o lenei mea pe a uma le 'aiga o le afiafi i aso uma mo le aofaʻi o 28 aso. Faʻaoga le polysomnography e suʻesuʻe ai ma maitau le moe.

O iʻuga na faʻaalia ai o le taimi atoa na moe ai, moe moe, ma lelei ai le moe na faʻaleleia atili. Ole moe ole moe na faʻateleina ile 82.49%, aʻo le moe moe na faʻatupulaia ile 29.38%. O sailiiliga na tuuina atu i se tusi o talaaga mo le lolomiina ma o lo o iloiloina nei.

Ua lipotia mai o le oloa o le a avanoa i le US maketi i nai isi masina. E toatolu le aufaʻatau a le US ua faʻaalia lo latou fiafia e faʻaopopo le BlaQmaxTM i le tuʻuina atu o meaʻai mo le soifua maloloina. O se tasi o nei faleoloa o le a faʻalauiloa lona lava igoa ia Me 2020 Le oloa.

O le Iunaite Setete o le muamua maketi mo Akay Natura Mea Initia e faʻalauiloa lenei elemeni. O le Iunaite Setete o le paionia ma sili ona tele maketi mo moe fesoasoani. O lona iʻuga, ua vaʻaia e le kamupani le Iunaite Setete o se amataga mo nisi atinaʻe ma faʻalauteleina i isi maketi i Europa ma Asia.

I se faʻaopopoga, o le oloa mafai foi ona faʻaaogaina i isi vaega o le soifua maloloina, pei o le faʻatonutonuina o le toto maualuga. Akay Natura Mea Faʻatino o le a faʻatautaia atili saienisi suʻesuʻega i lenei mea i vailaʻau eseese soifua maloloina i le lumanaʻi, aua e manatu foi e i ai ni soifua maloloina penefiti mo le toto maualuga, puleaina o le kolosi, ma le puleaina o le mamafa, o lea e avanoa ai o se faʻaopoopoga i aso uma mo tagata faʻaaoga O talafeagai e 'ai.

4. 100 piliona maketi moe, o ai o totogiina?
E tusa ai ma talitonuga faʻaleaganuʻu, o le faʻaaogaina lautele o le le moe e tatau ona avea ma tagata ogatotonu ma matutua, ae le o le tulaga lea.

O le "China China Sleep Index" o loʻo faʻailoa mai ai e tusa ma le 60% o le 174 miliona a le atunuʻu i le maeʻa ai o le 90 tausaga o i ai ni faʻafitauli o le moe, ma o le le mautonu ua amata ona laititi. Post-90s i le va o tausaga o le 20 ma le 29 ua avea ma vaega autu o le le moe O le ala, le lelei moe, poʻo le moe moe ua avea ma masani i lenei vaega o le olaga i aso uma.

E tusa ai ma le "Atinaʻega Tulaga ma Maketi Prospects Suʻesuʻega o Saina Moe Fomaʻi Alamanuia" tatalaina e Bosi Faʻamatalaga, o le tele o le moe pisinisi maketi i Saina i le 2017 e tusa 279.7 piliona yuan. O vaevaega e 16%, 15%, ma le 4% i le isi [6]. I lalo o lenei, moe fesoasoani soifua maloloina meaʻai ma gaioiga meaʻai amataina i le atinaʻe tumutumu.

Avea le maketi i totonu o le atunuʻu o se faʻataʻitaʻiga, moe-faʻalauteleina oloa aoga ua amataina i le taimi fou o le atinaʻe. Tele kamupani o loʻo aʻafia ile vaega lea, e iai Wangwang, Mengniu, Wahaha, ma Junlebao.

oloa fesoʻotaʻiga: https://www.trbextract.com/black-seed-extract.html

 

 


Taimi Post: Mar-28-2020